Kuinka elättää itsensä taiteilijana

Kuinka elättää itsensä taiteilijana

Pelkästään omalla taiteella toimeentulo ei ole helppoa, mutta se on mahdollista. Aluksi saattaa kuitenkin joutua miettimään tarkemmin omia taloudellisia menojaan ja budjetoimaan yksityiskohtaisesti, sekä kenties hankkimaan joitakin väliaikaisia tulonlähteitä. Tässä eriteltynä muutamia asioita, joilla voit helpottaa rahatilannettasi.

Hanki lisää tuloja

Menojen kattamiseksi tarvittavat tulot vaativat usein, että käytät merkittävää osan ajastasi lisätienestien hankinnan parissa. Kryptovaluutat ovat ratkaisu, johon sinun ei välttämättä tarvitse kuluttaa mittavia määriä aikaa. Kryptovaluutan ethereum louhinta on mahdollisuus, jota kannattaa pohtia. Louhinnan jälkeen voittoja saadaan suhdannevaihteluista, eli työpanos on kertaluontoinen.

Mikäli et ole valmis luottamaan kryptoon ja haluat mieluummin uhrata taiteeseen käytettävää aikaa rahan ansaitsemiseen, on sivutyö järkevä vaihtoehto. Monet ravintolat, kahvilat ja hotellit etsivät jatkuvasti lisää työvoimaa. Nykyään varteenotettava vaihtoehto ovat myös erilaiset etätyöt. Netistä löytyy useita sivustoja, joilta löydät erilaisia työtehtäviä käännöstyöstä kirjanpitoon. Laske tarvitsemasi rahan määrä suhteessa tunteihin, jotka olet valmis käyttämään työhön ja aloita etsintä!

Jos sinulle on ehdottoman tärkeää, että käytät kaiken aikasi taiteeseen, markkinointistrategian luominen tai uudistaminen voi olla hyvä ajatus. Mitä useampi ihminen löytää tien taiteesi luo, sitä enemmän saat myytyä. Nykyaikana erityisesti sosiaalisessa mediassa markkinointi luo näkyvyyttä tehokkaasti ja ohjaa sellaisiakin yksilöitä verkkosivustollesi, jotka eivät sinne normaalisti ajautuisi.

Vähennä menoja

Lisätulojen hankkimisen sijaan voit myös miettiä, miten vähentäisit tämänhetkisiä menojasi. Jos asut vuokralla, pystyisitkö kenties muuttamaan halvempaan asuntoon? Kuinka paljon käytät sähköä? Miten peset pyykkisi?

Hyvä menettelytapa menojen leikkaamiseksi on listata kaikki edellisen kuukauden kulut ja analysoida ne. Kenties ruokaa menee hukkaan ja voisit vähentää siihen kuluvaa rahaa kymmenellä prosentilla suunnittelemalla ostoslistan etukäteen. Täytyykö kulmien kestovärjäys tehdä ammattilaisella, vai saisitko sen hoitumaan kaupasta saatavalla, huomattavasti halvemmalla setillä? Menoja saattaa myös mennä yllättäviin paikkoihin, esimerkiksi kertamaksuihin bussissa, kun kuukausikortin saisi puolella julkisiin käyttämistäsi kuluista.

Monet asiat vievät enemmän rahaa kuin luulemmekaan. Totuus paljastuu vasta, kun summat ovat mustaa valkoisella. Menojen läpi käymisen, priorisoinnin ja budjetin tekemisen jälkeen saatat huomata, ettei lisätöitä tarvitakaan!